Vremenska prognoza

Oblaci, kiša i pad temperature: Evo što nas očekuje sljedećih dana

Za danas je DHMZ izdao žuti alarm za varaždinsko područje zbog obilne kiše, pogotovo uz granicu sa Slovenijom.

Danas umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj mjestimice kiša, ponegdje i obilna, osobito krajem dana, navodi DHMZ. Na Jadranu su mogući lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, uglavnom tek navečer. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prema večeri ponajprije na sjeveru u okretanju na prolazno jak sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša temperatura od 15 do 20, uz obalu od 19 do 24 °C.

Za danas je DHMZ izdao žuti alarm za varaždinsko područje zbog obilne kiše, pogotovo uz granicu sa Slovenijom, dok su lokalno moguće urbane i bujične poplave.

Vrijeme sutra

Pretežno oblačno s povremenom kišom, mjestimice i obilnom, osobito na Jadranu i krajevima uz njega. Na Jadranu lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, posebice na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadnjak, no na sjevernom dijelu bura, u drugom dijelu dana podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 10 i 15, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18, a uz dalmatinsku obalu od 18 do 23 °C.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije