Varaždinska biskupija

Remetinčani se oprostili od omiljenog župnika: ‘Bilo je lijepo, hvala svima’

Nakon dvadeset i jedne godine.

Vjernici župe Župe Kraljice svete Krunice u Remetincu oprostili su se od svojeg župnika Josipa Pavleka, nakon dvadeset i jedne godine rada i služenja u župi, na župnom euharistijskom slavlju u nedjelju 29. rujna 2024. Crkvu su ispunili brojni vjernici i pripadnici remetinečkih društava, Kulturno-umjetničkog društva, Vatrogasnog društva i Športskog društva.

Prigodne riječi zahvale uputila je Marta Benjak u ime cijele župne zajednice, zahvalivši na trudu, podijeljenim sakramentima i svim riječima, poticajima i molitvama koje smo primili kroz sve ove godine. Župniku su uručeni i prigodni pokloni.

Riječi zahvale uputio je i gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač koji je u svom govoru kazao kako župniku Josipu savršeno odgovara pridjev koji se dodaje svetom Josipu – Josip radnik, a on bi za župnika dodao i graditelj. Gradonačelnik Jenkač također je uručio prigodan poklon.

Zahvala je izrečena i Barbari Varović koja je svih ovih godina nesebično služila župniku i ovoj župi. Ona je u svom govoru izrekla kako joj nije žao što je prihvatila biskupovu zamolbu da dođe u Remetinec i kako je posebno živjeti pod istim krovom s euharistijskim Isusom gdje je primila brojne milosti.

Na kraju se obratio i župnik Pavlek istaknuvši kako mu je u Remetincu bilo lijepo i da mu je najveći cilj bio potaknuti župljane da im euharistija bude središte života, te je zahvalio svima koju su mu na bilo koji način bili suradnici i pomagali mu tijekom svih ovih godina.

Iza svete mise ispred Pastoralnog centra “Ivan Merz” upriličeno je malo druženje uz stolove prepune kolača vrijednih domaćica i osvježenje uz piće.

“Župniku Josipu još jednom želimo mirovinu ispunjenu mirom i radošću uz nadu kako će nam se putovi još susretati i u budućnosti!” poručuju iz Župe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije