policijska akcija

Varaždinska policija široke ruke prema kršiteljima zakona – darivala ih reflektirajućim prslucima

Strogi, ali pravedni (i sigurnosno-modno osvješteni).

U četvrtak, 3. listopada, na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Pješaci, biciklisti i vozači električnih romobila“ usmjerena na nadzor u prometu poštivanja propisa od strane pješaka, biciklista i vozača električnih romobila te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika.

Za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 33 prekršaja, od čega 17 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 16 prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Najviše prekršaja počinili su biciklisti nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću i pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također, 3 prekršaja počinili su i vozači osobnih automobila nepropuštanjem pješaka na pješačkim prijelazima.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije