nogomet

Bjelica o Varaždinu: ‘Momčad su s glavom i repom, vodi ih odličan trener’

Trener Dinama nije štedio pohvale na račun momčadi iz Varaždina.

Dinamo u nedjelju dolazi u Varaždin. Bit će to susret trećeg i četvrtog na prvenstvenoj ljestvici, a Dinamo stiže nakon remija s francuskim Monacom.

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je susret u Varaždinu.

– Radujemo se novoj utakmici, nakon Monaca smo manje-više dva dana iskoristili za regeneraciju igrača koji su nastupili u toj utakmici, oni ostali odradili su dva dobra treninga, slijedi još onaj završni prije utakmice. Uglavnom su svi igrači na raspolaganju, dvojica ili trojica imaju manje probleme nakon zadnje utakmice, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga hoće li i koliko moći participirati. Ali kao što sam rekao prvi dan kad sam došao – Dinamo ima jako širok i dobar kadar. Možda će šansu dobiti neki koji u prethodnoj utakmici nisu igrali i vjerujem da će odigrati na kvalitetnoj razini. Želimo nastaviti seriju dobrih rezultata i igara. Čeka nas suparnik koji je vrlo stabilan i koji je, uz Rijeku, primio najmanje golova, samo četiri u osam nastupa. To znači da su u šest utakmica sačuvali čistu mrežu što govori o defenzivnoj stabilnosti. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača, momčad su s glavom i repom, vodi ih odličan trener Nikola Šafarić koji stvarno radi vrlo dobar posao i na tome mu čestitam – istaknuo je trener Bjelica.

Pritom je konkretizirao tvrdnju o kvalitetnim igračima…

– Vrlo su poletna momčad, imaju kvalitetne pojedince – Michele Šego, Marko Dabro, Aleksa Latković, Dimitar Mitrovski, Leon Belcar koji je mladi reprezentativac… Standardizirali su svojih prvih 11. U ovih osam kola su protiv Rijeke i Hajduka igrali s petoricom u obrani, u ostalim su dvobojima koristili 4-2-3-1 sustav. Očekujem da će i u nedjelju igrati s petoricom u zadnjem redu. Tako je, mislim, i najavio moj kolega Šafarić još na početku, istaknuo je da će protiv suparnika iz “velike četvorke” igrati s petoricom u obrani. Bit ćemo spremni na obje varijante. Njihova najveća šansa je domaći teren i to što nemaju puno toga izgubiti. Samo s maksimalnom odgovornosti u igri, uz disciplinu i agresivnost možemo do tri boda. Vjerujem da će prva jedanaestorica plus petorica koji će eventualno ući s klupe odraditi svoj posao kvalitetno. Kažem, Varaždin je u šest utakmica uspio mrežu sačuvati čistom, primio je po dva gola protiv Hajduka i Osijeka. Mi moramo igrati aktivan nogomet, s puno šuteva i ubačaja, s puno utrčavanja iz drugog plana, napadati ih, i ofenzivno i defenzivno raditi dobre tranzicije, kad izgubimo loptu ne smijemo im dozvoliti razviti njihovu igru i opasne kontranapade.

Utakmica počinje u 16 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije