VŽ kalendar

Godine 1927. rođen je sportaš Alfred Heinl

Za Slobodu je odigrao 419 utakmica, dok je za Varteks upisao 156 susreta.

07.10.1933. U Jurketincu kraj Varaždina rođen je Vladimir Korotaj, književnik. Gimnaziju je maturirao u Varaždinu, u Zagrebu je studirao i diplomirao na  Filozofskom fakultetu. Radio je u varaždinskim srednjim školama kao profesor hrvatskog jezika i književnosti. Objavio je 14 zbirki pjesama, a za knjigu stihova na kajkavskom jeziku «Gosenica za vratom» 2001.godine primio je prestižnu  državnu nagradu «Fran Galović». Dobitnik je i književne nagrade  «Katarina Patačić».  Svoj prvi roman «Moj sin ratnik» objavio je 2007.godine. Pisao je haiku pjesme  od kojih su neke uvrštene u svjetske antologije. Pored spisateljskog rada bavio se slikarstvom, volio je prirodu, bio je poznati vinogradar, lovac, ribolovac i gljivar, u mladosti igrao je rukomet u varaždinskoj  «Slobodi» i bio odličan skijaš. Profesor Vladimir Korotaj umro je u Varaždinu 13.srpnja 2009. godine.

07.10.1927. U Varaždinu je rođen Alfred Heinl, sportaš. Od 1945.godine do 1958.godine jedan je od najboljih igrača nogometnog kluba „Sloboda“ za koji je odigrao 419 utakmica i postigao 302 pogotka. Kao vrsni strijelac Alfred Heinl, popularni „Fredo“, prelazi u „Varteks“ gdje je u 156 utakmica postigao 104 pogotka. Po okončanju igračke karijere bio je trener u „Slobodi“. Alfred Heinl bio je aktivan i u drugim sportskim granama, ponajviše u rukometu. Umro je u Varaždinu 1999.godine.

~~~

7. listopada 1966.

Učenici varaždinske Gimnazije radili su u „Kalniku“  na prebiranju slatke paprike. U petak, 7. listopada 1966. dogodila se manja, ali mogla je biti i drastičnija nezgoda: četiri učenika morala su zatražiti liječničku pomoć. Naime, među slatkim, našlo se i ljutih paprika, a gimnazijalci su radili bez zaštitnih rukavica. U Inspekciji Skupštine kotara Varaždin rekli su da je do nezgode došlo više slučajno nego nepoštivanjem HTZ propisa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije