Grad Varaždin

Savjetovanje Grada Varaždina: Građane se poziva na dopunu plana mreže dječjih vrtića

Po donošenju Plana mreže dječjih vrtića za područje Grada Varaždina 2017. godine, otvoren je novi u Hrašćici, dok su dva privatna zatvorena.

U razdoblju od 8. listopada do 8. studenog 2024. godine 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Izmjena i dopuna Plana mreže dječjih vrtića na području Grada Varaždina.

Člankom 14. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju („Narodne novine“ broj 10/97, 107/07, 94/13 i 98/19, 57/22 i 101/23) utvrđeno je da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi Plan mreže dječjih vrtića na svome području. Gradsko vijeće Grada Varaždina 2017. godine donijelo je Plan mreže dječjih vrtića za područje Grada Varaždina („Službeni vjesnik Grada Varaždina“ broj 6/17).

Po donošenju Plana mreže dječjih vrtića za područje Grada Varaždina 2017. godine, dva vrtića privatnih osnivača prestala su s radom, a osnovana su dva nova dječja vrtića privatnih osnivača. Isto tako, započeo je s radom još jedan objekt Dječjeg vrtića „Varaždin“ u Hrašćici, a došlo je i do promjena adrese područnih objekata Dječjeg vrtića „Varaždin“. Radi naprijed navedenog, predlaže se Gradskom vijeću donošenje Izmjena i dopuna Plana mreže dječjih vrtića na području Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina Savjetovanja s javnošću u 2024. godini (varazdin.hr) pod rednim brojem 50.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 8. studenoga 2024. godine na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Preradovićeva 10, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Izmjene i dopune Plana mreže dječjih vrtića na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu danijela.vusic@varazdin.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije