TS Biseri

Koncert tamburaša Biseri povodom 10 godina djelovanja sastava

Sri
16
16. listopada
18:00
HNK u Varaždinu, Velika koncertna dvorana
Ulica Augusta Cesarca 1
Varaždin

Tijekom proteklih godina ostvarili su i prekrasne suradnje sa raznim pjevačima i izvođačima koji će im se pridružiti i na ovom koncertu.

Loading Događaji

U srijedu, 16. listopada, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 18 sati održat će se koncert Tamburaškog sastava Biseri povodom 10 godina djelovanja sastava.

Članovi TS Biseri su pripadnici Posebne postrojbe PU Varaždin koja je sudjelovala u obrani Vukovara i Borova naselja te su pripadnici Puma koje su branile Dubrovačko područje.

Bili su ranjavani i preživjeli su torture srpskih koncentracijskih logora.

Tamburaški sastav Biseri djeluje od 2014. godine. Nastali su u sklopu Udruge logoraša Varaždinske županije i Udruge HVIDR-e Varaždin kao produkt psihosocijalne rehabilitacije i želje za boljim životom, pod vodstvom magistre Nevenke Pandža.

Kao potpuni laici uhvatili su se u koštac sa notama i tamburama, provodili dane svirajući da bi sve na kraju izraslo u jednu prekrasnu priču o ratnicima koji su postali tamburaši.

Uz podršku svojih obitelji, ostvarili su svoj san, da se u Vukovar vrate tamburama i pjesmom. Sa Vodotornja u Vukovaru, pjesmom “Žuta ruža s Dunava” poslali su pozitivne vibracije i postali prvi tamburaši koji su zasvirali na obnovljenom Vodotornju.

Osim u obilježavanjima obljetnica proizašlih iz Domovinskog rata, ostvarili su i međunarodnu suradnju sa Republikom Mađarskom, tako da već tri godine nastupaju u mjestu Sumarton na festivalu “Vino, zlevka i tambure”. Također su i svirali u hrvatskom veleposlanstvu Konzularnog predstavnika Hrvatske u Pečuhu.

Tijekom proteklih godina ostvarili su i prekrasne suradnje sa raznim pjevačima i izvođačima koji će im se pridružiti i na ovom koncertu.

Sastav čine:

Ivan Piskač – bisernica, vokal

Drago Šafran – bisernica, vokal

Dražen Hižak – bisernica

Dragec Kladić – brač

Nevenka Pandža – brač

Zlatko Markovec – bugarija

Darko Posavec – berda

Stjepan Martinčević – vokal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije