PROJEKTNA SURADNJA

Partneri potpisali sporazum o provođenju projekta centra kreativnih industrija

Kino Dom postat će Centar kreativnih i kulturnih industrija, a ovo su predradnje.

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas je potpisan Sporazum o partnerstvu u projektu “Centar kreativnih i kulturnih industrija Urbanog područja Varaždin”. Sporazum su uz gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lane Velimirović Vukalović potpisali i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, dok će ga naknadno potpisati još i Grad Ludbreg, Općina Trnovec Bartolovečki i Općina Vinica.

Potpisivanju su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić.

Sporazumom o partnerstvu uredit će se međusobni odnosi i obveze voditelja projekta Pučkog otvorenog učilišta Varaždin i svih partnera u provedbi projekta „Centar kreativnih i kulturnih industrija Urbanog područja Varaždin“ u sklopu ITU mehanizma.

U okviru projekta planirani su rekonstrukcija i adaptacija bivšeg kina Dom u Varaždinu u Centar kreativnih i kulturnih industrija te opremanje ove zgrade kao i svih budućih suradničkih podružnica kod partnera u projektu.

Očekuje se raspisivanje poziva za natječaj za prijavu ovog projekta, a koji raspisuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije