tematsko vođenje gradom

Što veže Varaždin i Francusku? Odgovore na to pitanje možete dobiti 21. listopada u tematskom vođenju gradom

Pon
21
21. listopada
17:00
Gradska vijećnica u Varaždinu
Trg kralja Tomislava 1
Varaždin

I to je Varaždin, voilà!

Loading Događaji

Francuski klub Varaždin ove godine obilježava tridesetu obljetnicu donošenja službenog Statuta kluba te stogodišnju obljetnicu postojanja.

Tim povodom, pod stručnim vodstvom Janje Kelave, licencirane vodičice, Francuski klub Varaždin organizira tematsko vođenje gradom pod nazivom I to je Varaždin, voilà!

Ponešto o tome kako se u ovu priču uklapa Županijska palača Varaždin pisala je u svojem djelu i poznata Marija Jurić Zagorka, a vi dođite i saznajte!

U ovom će se vođenju dotaknuti brojnih hrvatsko-francuskih dodira i paralela u 25 točaka (o francuskom u Varaždinu i varaždinskom u Francuskoj).

Između ostalog, bit će tu zanimljivosti o Gradskoj vijećnici, Ivanu Padovcu, restoranu Bedem, najstarijoj knjizi u varaždinskoj gradskoj knjižnici, Uršulinkama, Starom gradu, Glazbenoj školi, Kapucinskoj crkvi, Vindiji, Nikoli Vudragu, Stephanu Lupinu, Emilu Milihramu, HNK-u, Koncertnom uredu, palačama Patačić i Sermage, Grguru Ninskom, jednom od gradskih cimera – kornjači, gradskom groblju i još mnogim gradskim znamenitostima i ličnostima.

Koje su njihove poveznice s Francuskom, saznat ćete u ovom zanimljivom tematskom vođenju.

Održat će se 21. listopada u 17:00 h. Polazak je ispred varaždinske Gradske vijećnice.

Obilazak, u trajanju od sat i pol, za sve je građane i njihove goste besplatan.

Najnovije