Općina Petrijanec

Petrajski deveničari odnijeli pobjedu na tradicionalnom gađanju pokretnih meta

Bravo!

U subotu, 12. listopada 2024. godine održano je gađanje u organizaciji LD “Šljuka” s tradicionalnim ekipama: Petrajski deveničari, Strmski Puaži, Majerske sirutke i Družbinski čuki. Lovci, strijelci i ljubitelji lovačkog ugođaja okupili su se na streljani LD “Šljuka” kako bi se natjecali u gađanju pokretnih meta. Međugrupno gađanje sada već možemo nazvati tradicionalno, jer unazad 4 godine ovakva su okupljanja u organizaciji naših lovaca, članova LD “Šljuka” Petrijanec nezaobilazni su dio aktivnosti koje oni provode tijekom godine. Gađanja glinenih golubova okupilo je velik broj natjecatelja, ali i navijača koji su došli uživati u lovačkoj atmosferi.

Gađanje pokretnih meta, znano i kao gađanje glinenih golubova, ima svrhu održavati dobru strjeljačku kondiciju svakog lovca u gađanju pokretnih meta čitavo vrijeme kroz godinu, a posebno u vrijeme lovostaja. Gađanje pokretnih meta dio je i sportskog nadmetanja lovačkih društava među njihovim članovima, te prilika za zajedničko upoznavanje i druženje nakon natjecanja.

Nakon višegodisnje dominacije ekipe Strmski Puaži, ove godine pobijedili su Petrajski Deveničari.
Pojedinačno prvo mjesto osvojio je Tomislav Drožđek, drugo mjesto Stjepan Skrbnik a treće Ivan Kutnjak. Najbolje je gađala u ženskoj kategoriji Ksenija Crnčec.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i predsjednik LD “Šljuka” Petrijanec Hinko Drvar podijelili su pehare najboljim ekipama i pojedincima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije