Općina Maruševec

Maruševec: U petak radionica za građane o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Cilj radionice je pojasniti svim građanima uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove kuća te način prijave na javne pozive.

Općina Maruševec organizira besplatnu radionicu kako bi osigurala da svi zainteresirani građani budu upoznati s uvjetima prijave na nadolazeće javne pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Građani će na radionici dobiti relevantne informacije i upute u mogućnosti ostvarivanja financijskih potpora vezanih uz:

Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama te Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Naime, podnošenje prijava na Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama kreće od 4. studenoga 2024. godine. Od toga dana građani će moći prijavu na Poziv podnijeti isključivo elektroničkim putem, unosom podataka i učitavanjem dokumentacije u informacijski sustav eFZOEU.

Također, raspisivanje Javnog poziva o energetskoj obnovi obiteljskih kuća najavljeno je početkom 2025. godine. Poziv će uključivati cjelokupnu energetsku obnovu, od fasada, krovova, ovojnice, a isto tako i pojedinačne mjere ugradnje fotonaponskih elektrana, dizalice toplice, solarne kolektore. Prijave će se podnositi kroz aplikaciju u koju će se građani prijavljivati preko Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS).

Sudionicima radionice pojasnit će se uvjeti sufinanciranja, s naglaskom na popis potrebne dokumentacije te približiti način prijave, a nakon radionice će građani imati priliku postavljati i konkretna pitanja.

Ne propustite ovu zanimljivu radionicu o nadolazećim javnim pozivima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja će se održati u petak, 18. listopada ove godine u dvorani Općine Maruševec (Maruševec 6) s početkom u 18 sati. Za sudjelovanje nije potrebna prethodna prijava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije