opća bolnica

Varaždinska bolnica poziva na predstavljanje projekta ‘Recept za zdravlje – poticanje svjesnosti o pretilosti’

Čet
17
17. listopada
12:00
Opća bolnica Varaždin
Ulica Ivana Meštrovića 1
Varaždin

U četvrtak.

Loading Događaji

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i ove godine organizira Dane otvorenih vrata EU projekata, koji se u Republici Hrvatskoj održavaju od 5. do 20. listopada 2024. godine. Cilj manifestacije je predstaviti projekte koji doprinose razvoju lokalnih zajednica, a među njima je i projekt Opće bolnice Varaždin iz područja zdravstva.

Dana 23. studenog 2023. godine uspješno je završen projekt „Recept za zdravlje – poticanje svjesnosti o pretilosti“. S tim u vezi, Opća bolnica Varaždin poziva sve zainteresirane na predstavljanje rezultata projekta, koje će se održati 17. listopada 2024. godine (četvrtak) s početkom u 12:00 sati u Dvorani 1 zgrade kirurgije u Varaždinu, Ivana Meštrovića 1.

O projektu „Recept za zdravlje – poticanje svjesnosti o pretilosti“

Opći cilj: Povećati znanje i svijest stanovnika Varaždinske županije o utjecaju pretilosti na zdravlje kroz edukacijske i promotivne aktivnosti.

Svrha projekta: Promicanje zdravog načina života i poticanje promjena prehrambenih navika radi postizanja kvalitetnijeg i zdravijeg života te bolje društvene integracije građana.

Rezultati: Projektom je postignuta viša razina svijesti o prehrambenim navikama i zdravom životnom stilu, što doprinosi očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti povezanih s pretilošću.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a razdoblje njegove provedbe trajalo je od 23. lipnja 2022. do 23. studenog 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 49.224,56 eura.

Pozivamo sve građane da se pridruže i informiraju o važnosti prevencije pretilosti te saznaju više o postignućima ovog projekta.

Najnovije