voogle konferencija

Inovacije u cloud tehnologiji i AI-u na šestoj Voogle konferenciji

Čet
7
7. studenoga
08:00 - 17:00

Ulaz na konferenciju je besplatan.

Loading Događaji

U četvrtak, 7. studenog 2024. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se šesta po redu Voogle konferencija.

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin uz partnersku podršku Sedmog odjela, vodećeg AWS partnera u CEE regiji, kao i Grada Varaždina i Enterprise Europe Network.

Voogle konferencija je međunarodni, inspirativni i informativni događaj koji okuplja istaknute poduzetnike, investitore i stručnjake iz poslovnog svijeta. Oni će podijeliti svoja iskustva o uspjehu, izazovima koje su prevladali i vrijednim lekcijama koje su naučili na svom putu.

Ovogodišnja konferencija nosi naziv “Innovation Accelerated: Cloud & AI Leading the Way” i donosi širok spektar zanimljivih predavanja iz područja Cloud tehnologija i umjetne inteligencije. U fokusu će biti stvarni primjeri primjene ovih tehnologija u javnom i privatnom sektoru.

Sudionici će imati priliku čuti iskustva stručnjaka o migraciji na Cloud tehnologiju te izazovima s kojima se IT odjeli u javnom sektoru suočavaju. Saznat ćete kako se GenAI tehnologija integrira u postojeće AWS alate i kako se koristi u javnim projektima. Govorit ćemo i o tome kako je AWS tehnologija pomogla modernizirati gradske procese u Dubrovniku, uključujući upravljanje prometom.

Konferencija će također obraditi temu važnosti inovacija u Cloud tehnologijama za rast i napredak u poduzećima. Bit će predstavljena i rješenja za mala i srednja poduzeća, a sudionici će moći doživjeti virtualnu šetnju kroz podatkovni centar Cratis.

Na konferenciji će sudjelovati brojni stručnjaci iz renomiranih hrvatskih i međunarodnih tvrtki poput Infobipa, Maideae, Specka, AWSa, Cratisa i mnogih drugih.

Posebno zanimljiv dio konferencije bit će Startup battle, gdje će polaznici Voogle akceleratora 2024. predstaviti svoje inovativne ideje pred stručnom komisijom. Tri najbolje ideje bit će nagrađene financijskom podrškom u iznosu od 1.000 do 3.000 eura. U stilu Shark Tank-a, imat ćete priliku doživjeti kako izgleda pravi pitch ideje pred investitorima, što je ujedno I jedinstvena prilika za mlade poduzetnike da pokažu svoj potencijal i osvoje potporu za daljnji razvoj.

Ulaz na konferenciju je besplatan. Ulaznicu, raspored predavanja I više detalja možete pronaći na poveznici: www.voogle.hr

Najnovije