BRIGA O OKOLIŠU

Čisteći medvjedići pozivaju ljubitelje prirode na novu akciju ‘Kavica i čista Dravica’

Ovo je već jedanaesta akcija čišćenja okoliša uz Dravu.

Varaždinski ogranak Čistećih medvjedića poziva sve ljubitelje prirode da se ove subote, 26. listopada pridruže te aktivno sudjeluju u očuvanju našeg dragocjenog prirodnog prostora. Akcija ‘Kavica i čista Dravica’ posvećena je čišćenju dravske šume od smeća, a održava se u organizaciji volontera – građana koji vole prirodu i žele pridonijeti očuvanju okoliša.

‘Prethodnih deset, uz pet manjih dodatnih akcija, rezultiralo je uklanjanjem oko 17 tona otpada iz šume, čime smo zajedničkim snagama stvorili čišći i zdraviji okoliš za sve nas. Cilj nam je ne samo očistiti šumu, nego i podići svijest o važnosti očuvanja okoliša’, poručuju varaždinski Čisteći medvjedići.

Okupljanje počinje u 9:45 na livadi kod spomen-križa uz Dravu, prostor koji će se čistiti je šuma između dva toka Drave. Akcija službeno kreće u 10 sati, a uz pauze za kavicu i druženje, trajat će do podneva. Volonteri su pozvani da ponesu čvršće rukavice i adekvatno se odjenu.

Ove subote, vremenska prognoza obećava, dođite, ponesite dobru volju i pridružite nam se u ovoj plemenitoj akciji, pozivaju Čisteći medvjedići.

Sve aktualne informacije o ovoj i ostalim akcijama čišćenja i druženjima volontera Čistećih medvjedića pratite u Facebook grupi Čisteći medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore.
Uz grupu za dogovore Medvjediće možete lajkati i zapratiti na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i njihovoj webstranici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije