NK Varteks

Varteks dočekuje Viroviticu: ‘Tablica ne znači ništa, teren je jedino mjerilo’

U subotu na Slobodi.

Nogometaši Varteksa u pozitivnom raspoloženju nakon visoke pobjede u Čakovcu, dočekuju subotnji susret. On se igra u 15 sati na Slobodi, a iz kluba pozivaju sve navijače da dođu na utakmicu i podrže Bumbare u pohodu na nova tri boda. Virovitičani su pri dnu tablice, trenutno su na pretposljednjem mjestu, s tek dva boda, ali stručni stožer Varteksa inzistira na maksimalno ozbiljnom pristupu.

Što se tiče igračkog kadra, nema većih problema s ozljedama, a dobra vijest je da se u kadar vraća Matija Katanec, koji je odradio žute kartone.

Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane, uzrečica je koja se na sport može primijeniti vrlo često. Vrijedi to i za mladog Nou Lukačića, koji eto već igra svoju četvrtu sezonu, iako je tek prije koji mjesec napunio 19 godina. U Čakovcu je, upravo radi izostanka Katanca dobio priliku započeti, a po prvi puta sezone je i odigrao cijeli susret.

– Pa da, nije bilo previše šansi ove sezone, ali tako je to u sportu. Čekam svoju priliku, eto sad se ukazala. Odlično se radi u klubu, to je najvažnije, a i ja se trudim, i siguran sam da će se dobar rad potvrditi na kraju te da će biti još prigoda i za mene – ističe Noa Lukačić, branič Bumbara, koji je već započeo susret protiv Graničara, ali ovo je prvi koji je odradio svih 90 minuta.

Protekle subote Varteks je ostvario pobjedu, i to na kraju vrlo uvjerljivu.

– Vratili smo se pozitivnom nizu, bilo nam je potrebno to, da se malo digne samopouzdanje – ističe Lukačić, koji priznaje da nije baš bilo lagano uoči utakmice.

Neovisno o mentalnoj snazi, kada u susret ulaziš s tri poraza, nije lagano.

– Pa dobro, sigurno da nam nije bilo ugodno uoči utakmice. Ipak smo tamo išli s tri poraza, a Međimurje je uvijek neugodan protivnik, neovisno o stanju u klubu i položaju na tablici. To nije nikad mjerilo u ovakvim utakmicama, jedino mjerilo je teren, a tu smo potvrdili da smo pravi i da pripadamo vrhu – ističe mladi stoper / bek Varteksa.

Ova sezona mu je nova i po tome što je od jeseni student, jer je upisao Graditeljski fakultet na Sveučilištu Sjever.

– Veselim se i tom koraku u mojem životu, graditeljstvo me oduvijek privlačilo, i sve je zasad odlično. Fakultet je stvarno dobar, a sve uspijevam spojiti i s treninzima i utakmicama – ističe mladi Lukačić.

A sljedeći protivnik također spada, prema tablici, u skupinu ekipa protiv kojih je Varteks favorit.

– Da, tako je, ali evo lani smo kod njih izgubili. Svaki protivnik je neugodan, pa tako i Virovitica. Mi se s njima ne smijemo puno zamarati, već držati svoju igru i nadati se što boljem rezultatu – zaključuje Lukačić.

Varteks se trenutno nalazi na diobi petog mjesta, s 18 bodova, a prvoplasirani Polet bježi pet bodova. U ovom kolu, derbi utakmica je Bilogora 91 – Pitomača, dok vodeći Polet gostuje u Nedelišću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije