Grad Ludbreg

Stem centar Lori Ludbreg organizirao razmjenu knjiga

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Regionalni znanstveni STEM centar Lori Ludbreg organizirao je danas razmjenu knjiga. Ovim se događajem Lori Ludbreg priključio obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige u sklopu kojeg se od 15. 10. do 15. 11. pod sloganom Pričaj mi… u cijeloj zemlji održavaju različiti programi.

– Današnje dopodne proveli smo u Loriju uz ljubitelje čitanja i uz vrlo zanimljive razgovore. Veseli nas da ima ljudi svih dobnih skupina koji i dalje vole čitati knjige različitih tematika i vole ispričati i priče koje ih vežu uz pojedine knjige. Hvala svima na donacijama, posebno Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner, OŠ Ludbreg i OŠ Veliki Bukovec te svim našim sugrađanima. Znamo da se teško odvojiti od knjiga, ali čvrsto vjerujemo da knjiga živi kad dopre do što većeg broja ljudi, a to ponekad znači i da ju treba “ispratiti u svijet”. Donirane knjige ćemo najprije ponuditi našim školskim knjižnicama, a što će biti s ostatkom, objavit ćemo na našim stranicama – rekla je Željka Marković-Bilić, ravnateljica Stem centra Lori Ludbreg.

U ovogodišnjem izdanju Mjeseca hrvatske knjige kao tema je istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda. Polazište za to bila je 150. godišnjica rođenja velike hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije