Koreografirani folklor

Veliki uspjeh KUD-a ‘Mak’ Trnovec na Državnoj smotri folklora u Čakovcu

Niz odličnih stvari dogodio se ove godine za 'Mak' koji slavi 25. godinu djelovanja.

Godina 2024. zlatnim slovima upisana je u povijest KUD-a “Mak” Trnovec, jer ih niz sjajnih uspjeha vodi kroz jubilarnu, 25. godinu uspješnog djelovanja i postojanja. Folklorni ansambl KUD-a „Mak“ osvojio je 1. mjesto na državnoj smotri folklora u Čakovcu, odnosno na 31. Susretima hrvatskih folklornih ansambla i izvornih skupina, u kategoriji koreografiranog folklora. Predstavili su se koreografijom srednjeg Gradišća pod nazivom “Kad su na fileži pervi put zvonili”, koju potpisuje Filip Tyran uz glazbenu obradu Tibora Büna.

Velikom uspjehu, osim članova i izvođača, doprinijeli su i voditelji KUD-a „Mak“. Tihomir Kukulić – voditelj folklornog ansambla, Boris Važanić – voditelj tamburaškog orkestra i Lucija Geček – voditeljica pjevanja.

– Neizmjerna mi je čast što sam predsjednik ovakvom društvu i ovako predanim ljudima. Srce mi je veliko kao svemir, a u njemu su svi naši članovi brojne zvijezde. Ovo je uspjeh koji do sad nismo nikada ostvarili, a dogodi se upravo kada slavimo 25. godišnjicu društva. Povodom toga, s veseljem najavljujemo i naš svečani koncert povodom 25. obljetnice, koji će se održati već sljedeći vikend u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Bit će to poseban događaj kojim ćemo zaokružiti ovu uspješnu sezonu i proslaviti bogatu povijest našeg društva – predsjednik KUD-a Miro Koren

Posebnu žar uspjeha izaziva činjenica da su i njihovi mlađi članovi ove godine ostvarili izvrstan uspjeh, osvojivši 2. mjesto na dječjoj državnoj smotri u Vinkovcima. Njihova predanost i talent potvrda su da folklorna tradicija ima sigurno mjesto u budućim generacijama.

Također ove godine i njihovi su se tamburaši plasirali na državnu tamburašku smotru, koja će se održati 30. studenog u Dugom Selu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije