Dvor Trakošćan

FOTO Održana ‘Magična noć u Trakošćanu’, spoj povijesti, mistike i zabave

Odlično.

Trakošćan je ovog vikenda dočekao posjetitelje sa spektakularnim programom “Magična noć u Trakošćanu”, koji je oživio drevne legende i tajne dvorca. Čarobna atmosfera, noćne avanture i jedinstvene izvedbe oduševile su sve uzraste.

Program je započeo otkrivanjem legendi o zmajevima, gdje je znanstvenica Ljiljana Marks predstavila fascinantne priče o zmajevima kao dijelu lokalne predaje. Posjetitelji su saznali zašto se motivi zmajeva pojavljuju u našim krajevima i koje su njihove poveznice s trakošćanskom poviješću.

U nastavku večeri, izv. prof. dr. sc. Snježana Schuster i dr. sc. Miroslav Razum poveli su publiku u svijet vampira, otkrivajući dokaze o njihovom prisustvu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ovi fascinantni uvidi otkrili su povijesne i arheološke nalaze iz Ozlja.

Za najmlađe je srednjovjekovna skupina Loculatori izvela lutkarsku predstavu “Zmajevo blago”, dok je Tena-Antonija Torjanac svojim nastupom u interaktivnoj predstavi “Lisica bez repa” uveselila mališane pričom o lisici koja na zabavan način otkriva važnost samopouzdanja.

Središnji dio večeri bio je ispunjen glazbom benda Noxin. Program je završio uz The Dark Storytellera, čije je predavanje o duhovima držalo publiku u neizvjesnosti.

Družba Vitezova Zlatnog Kaleža zabavila je posjetitelje svojim scenama mačevalačkih dvoboja i izvedbama likova Morane i Barbare Celjske u njihovim najstrašnijim izdanjima. Posjetitelji su uživali i u dodatnim aktivnostima kao što su oslikavanje lica, interaktivni Photo booth 360 te Candy Cart i Smiljana’s Felt.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije