Korisnicima Pučke kuhinje podijeljeni obroci uoči Uskrsa

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegovi zamjenici Alen Kišić i Alan Košić te predsjednica Županijske skupštine, Dubravka Biberdžić posjetili su Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije.

Tamo su uz varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, gradonačelnika Gorana Habuša i predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta podijelili blagdanski objed korisnicima pučke kuhinje.

Varaždinski biskup mons. Mrzljak napomenuo je kako je Uskrs blagdan vjere u novi život, ali i blagdan koji u ljudima budi osjećaje zajedništva i humanosti te kako ne treba zaboraviti da je tim ljudima upravo u godini milosrđa potrebna lijepa riječ i to onih bližnjih, susjeda, prijatelja, rodbine.

Župan Štromar je naglasio kako je ova posjeta Pučkoj kuhinji već tradicionalna i kako je to barem mali doprinos lokalnih vlasti da korisnici u ovo blagdansko vrijeme znaju da nisu sami.

Biskup Mrzljak i župan Štromar pozdravili su volontere i korisnike kuhinje te se zadržali na blagdanskom objedu blagujući isti topli obrok kao i svi ostali korisnici čime su potvrdili da se u kuhinji pripremaju kvalitetni obroci.

Ravnatelj Caritasa varaždinske biskupije Ante Šola kazao je da ima puno dobrih ljudi koji im pomažu kroz župe i biskupijski Caritas, donacijama u novcu, namirnicama ili volontiranjem.

U protekloj godini skuhano je oko 100 tisuća obroka, a u Pučkoj se kuhinji hrani oko 300 ljudi, dok je kapacitet kuhinje do 500 osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije