POPLAVE Na rijekama Bednja i Plitvica uspostavljeno pripremno stanje

Južina koja vlada ovih dana uzrokuje brzo otapanja snijega, a samim time mogućnost poplava diljem zemlje, pa tako i u Varaždinskoj županiji.

Prevetivne mjere obrane od poplava u Lepoglavi su na snazi od početka tjedna, no sudeći po vodostaju, stanje na terenu je zasad je normalno.

U priopćenju Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin, navedeno je da su vatrogasci u protekla 24 sata imali dvije intervencije ispumpavanja vode i to u Gornjem Knegincu te Lepoglavi.

– U 17.09 sati zaprimili smo dojavu putem SMS poruka iz VOC-a Varaždin o tehničkoj intervenciji, točnije o ispumpavanju vode iz stambene zgade, Trg kralja Tomislava 5, Lepoglava. Na mjesto intervencije u 17.15 sati izlazi navalno vozilo Iveco Magirus sa ukupno 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo poplavljene podrumske prostorije stambene zgrade. Intervencija uspješno završena u 18.20 sati – objavili su lepoglavski vatrogasci na Facebook stranici.

U PUZS priopćenju nadalje stoji da je ‘na temelju porasta vodostaja na rijeci Bednji i Plitvici, te najavljenog daljnjeg otapanja snijega proglašena uspostava pripremnog stanja obrane od poplava na cijelom toku obiju rijeka’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije