Sudski presedan: Obitelji Klanfar odgođena deložacija jer bi postali beskućnici!

Deložacija obitelji Klanfar, koja je trebala biti izvršena 16. ožujka, odgođena je rješenjem sutkinje Jerke Huljev iz Varaždina. Naime, sutkinja Huljev uvažila je zahtjev ovršenice Klanfar za odgodom ovrhe.

Sutkinja je odgodu obrazložila sljedećim navodom.

– Provođenjem iseljenja ona i suprug ostali bi doslovno na ulici, a u roku za odgodu od šest mjeseci pokušala bi ishoditi rješenje stambenog pitanja kod nadležnih tijela, jer zbog svojih obiteljskih primanja nije u mogućnosti plaćati drugi smještaj – piše u rješenju sutkinje Jerke Huljev.

>VIDEO Obitelji Klanfar ponovo prijeti deložacija i to samo iz južnog dijela kuće

Presedan u sudskoj praksi

Iako obitelj Klanfar nema nikakvu šansu dobiti gradski stan u roku od šest mjeseci, sud je ipak uvažio zahtjev za odgodom i ostavio obitelj u domu.

– Ovakva presuda predstavlja zasigurno presedan u sudskoj praksi prilikom iseljavanja ljudi iz jedinog doma. U ni jednom slučaju u više od pet godina našeg rada s ovršenicima sud nije donio presudu u korist ovršenika s obrazloženjem da će deložacija izazvati beskućništvo ovršenika. Slobodna Hrvatska pozdravlja ovakav potez sutkinje Huljev i nadamo se da će se ovakva sudska praksa koja brine i o ljudskim sudbinama nastaviti i u drugim slučajevima ovrha nad jedinom nekretninom – poručili su iz Slobodne Hrvatske te istaknuli kako su bili spremni stati u obranu obitelji Klanfar ako bi do deložacije došlo.

Cijelo rješenje sutkinje sutkinje Huljev pročitajte u prilozima u nastavku.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije