Operi seksizam: Prijavite se na edukacijsko volonterske radionice u Čakovcu

Udruga Prostor rodne i medijske kulture ‘K-Zona’ u suradnji s Udrugom Zora u Čakovcu organizira besplatnu edukaciju za buduće volontere, volonterke, suradnike i suradnice portala VoxFeminae.net.

Edukacija za polaznike iz Međimurske županije će se održati u petak 8. travnja (14-18h) i subotu 9. travnja (10-18h) u prostorijama Autonomnog centra Čakovec (Ulica dr. Ivana Novaka 38, Čakovec). Sudjelovanje na oba dana edukacije je obavezno.

Sve što trebate napraviti je do 30. ožujka prijaviti se tako da ispunite online upitnik (http://bit.ly/1ntJ707), a potom izvršiti mali novinarski zadatak koji će stići na vašu e-mail adresu. Ovo će nam pomoći da dobijemo uvid u vaše interese i lakše odaberemo 20 polaznika, koliki je maksimalan broj sudionika edukacije.

Dvodnevna radionica

Članice VoxFeminae.net redakcije tijekom ta dva dana upoznat će vas s radom na osnovnim novinarskim i video formama, funkcioniranjem redakcije jednog nezavisnog medija i omogućiti vam da uz podršku mentora/ica napišete koncept za svoje prve tekstove.

Pomoći će vam i da osmislite ili pokrenete svoje instagram ili tumblr profile i upoznate se s angažiranim korištenjem društvenih mreža.

Nakon radionice, kontakt će se nastaviti putem online platforme http://operiseksizam.voxfeminae.net gdje ćemo kroz mentorski rad u narednih nekoliko mjeseci raditi dodatno na tekstovima i sadržaju koji vas najviše zanima, a svi zainteresirani/e moći će sudjelovati u smišljanju i kreiranju novog Vox Feminae fanzina.

Edukacija i mentorstvo predviđa 1-3 sata tjedno vašeg angažmana u tom periodu. Volonterski ciklus završavit ćemo prezentacijom vaših radova i zajedničkim druženjem na 10. Vox Feminae festivalu u Zagrebu ove jeseni.

Organizatori radionice pokrivaju troškove provedbe radionice, materijala potrebnih za radionice, troškove ručka i osvježenja za vrijeme edukacije u Čakovcu, kao i troškove povratne karte za Zagreb na 10-ti Vox Feminae festival ove jeseni.

Svi/e sudionici/ce dobit će potvrdu o završenoj edukaciji te potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica javite se na: volontiranje@voxfeminae.net ili na zora@udrugazora.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije