VIDEO Obitelji Klanfar ponovo prijeti deložacija i to samo iz južnog dijela kuće

Obitelj Klanfar trebala je u lipnju 2015. godine biti deložirana iz svoje kuće u Zagrebačkoj ulici 9. Iako tad nije došlo do deložacije, izgleda kako će doći do novog pokušaja i to u srijedu, 16. ožujka u 10 sati.

Prema zaključku Općinskog suda u Varaždinu sada slijedi ‘ispražnjenje i predaja nekretnine ovrhovoditeljima u posjed, slobodna od osoba i stvari’.

– Za Slobodnu Hrvatsku, to je tek pravni jezik kojim se najavljuje nasilna deložacija – rekao nam je Marko Kesteli, član Slobodne Hrvatske.

Dodaje kako će Slobodna Hrvatska deložaciju pokušati spriječiti, a ističe kako je odluka suda da se deložira samo južni dio kuće apsurdna jer prema toj odluci obitelj Klamfar može nastaviti živjeti u ostatku kuće.

Jedina nekretnina

Obitelj Klanfar istaknula je kako je ovo jedina nekretnina koju posjeduju, a da u njoj žive već od 1939. godine.

– Potreseni smo događajem zbog toga što sve što smo stvarali čitav život žele nam uzeti na neke sumnjive načine. Mi tu živimo od 1939. i do 2010. nismo imali nikakvih problema. Od tad, od kad nam se javila pravnica Grada Conar, mi smo uvučeni u pravnu zavrzlamu i mislimo da je to s ciljem da se neki drugi ljudi okoriste ovim iznimno dobro pozicioniranim zemljištem u gradu – rekla je obitelj Klanfar na prvoj deložaciji koja se ipak nije dogodila.

Gradonačelnik Goran Habuš tom je prilikom istaknuo kako nije upoznat sa slučajem.

Kako će se stvari odigrati ovaj put zanat će se u srijedu kad se prema najavi treba izvršiti deložacija nad obitelji Klanfar.

Video prilog sadrži mišljenje Drage Klanfar o cjelokupnoj situaciji.

U nastavku se nalaze dokumenti na temelju kojih se namjerava provesti deložacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije