FOTO Dani Banfice: Humanitarni gulaš i kartanje bele uz dobru zabavu i druženje

Poznati varaždinski kvart Banfica, slavi svoje dane prigodnim programom. Tako je ove subote, 12. ožujka, na rasporedu bio Turnir u belotu i kulinarsko natjecanje ‘Naj kotlić 2016’.

> Dani Banfice od 10. do 20. ožujka uz književnost, glazbu, stand up i druženje

– Ovo se već peti po redu Dani Banfice, a sve je počelo kao manifestacija u trajanju dva do tri dana. S vremenom smo program obogaćivali tako da ove godine nudimo deset dana kulturnog, edukativnog i zabavnog programa za građane. Zahvaljujući dobro uređenom prostoru u mogućnosti smo imati ovakav kvalitetan program. Želimo da građani sudjeluju u njima i uvide kako Banfica nije ‘uspavana’ već ima događaja koje planiramo svake godine oko blagdana Svetog Josipa, budući da župa nosi njegovo ime – rekla je Gordana Marsenić, predsjednica Vijeća 6. mjesnog odbora ‘Banfica’ Varaždin, odbora koji je ujedno i glavni organizator.

– Sadržaji su šaroliki i za sve uzraste, uglavnom vezani uz ekologiju, zdrav život, promoviramo aktivnosti za starije osobe. Surađujemo s mnogim udrugama. Do sad, ovih tri dana trajanja programa, prostor je uvijek bio pun, što je znači da je odaziv jako dobar. Danas je turnir u beli u kojem je sudjelovalo osam ekipa, dok se četiri ekipe natječu u pripremi vinskog gulaša. To su ekipa 2., 3. i 6. mjesnog odbora te ekipa iz Hraščice – dodala je Gordana Marsenić.

Svi posjetitelji mogli su kušati gulaš uz donaciju od deset kuna, a prikupljena sredstva u potpunosti će se iskoristiti za nabavu prigodnih uskršnjih paketa za sugrađane slabijeg imovinskog statusa s područja Banfice.

Unatoč hladnoći i tmurnom vremenu, natjecatelji su prionuli poslu te uz ‘čašicu’ razgovora ugodno proveli subotnje prijepodne.

Najbolji gulaš, prema odluci stručnog žirija u kojem je bio i poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, pripremila je ekipa 3. mjesnog odbora u sastavu Vauda, Bilić – Erić i Pavlović.

U kartanju belota pobjedio je muški par – braća Andročec, a u humanitarne svrhe prikupljeno je petstotinjak kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije