Kneginečki osnovnoškolci učili o razvrstavanju otpada i zaštiti okoliša

Dobre i kvalitetne navike koje nas kasnije prate kroz cijeli život stječu se od malih nogu. Upravo zbog toga tvrtka Čistoća provodi brojne aktivnosti kako bi najmlađe učila pravilnom ponašanju kada je u pitanju očuvanje prirode i okoliša. Tu svakako spada i razvrstavanje otpada koje je preduvjet za smanjivanje količine otpada.

Naime, komunalna tvrtka Čistoća d.o.o. nastavlja sa svojim aktivnostima podjele kartonskih kutija, namijenjenih za razvrstavanje otpada, po školama u gradovima i općinama s kojima ima ugovor o prikupljanju otpada. Tako je u srijedu akcija podjele održana u kneginečkoj Osnovnoj školi, a svaka je učionica opremljena sa tri kartonske kutije. Jednu za papir i karton, zatim za plastiku i metal te treću za ostali otpad.

Svaki je učenik dobio i podsjetnik što i kako razvrstavati. Direktor tvrtke Čistoća d.o.o, Davor Skroza, naglasio je da se navike stječu odmalena. Osnovnoškolcima je podijelio edukativne letke te poručio da svojim primjerom poduče prijatelje, braću i sestre, ali i roditelje kako se pravilno razvrstava otpad.

-Ne sumnjam da već sada puno znate o razvrstavanju otpada i kako čuvati našu prirodu i okoliš. Podjelom kartonskih kutija sada i u školi možete razvrstavati otpad, a cilj je da u kutiji s crnom vrećom, vrećom za ostali otpad, ne bude ništa ili vrlo malo otpada. Vaš zadatak je da u potpunosti savladate razvrstavanje otpada, a onda podučite i članove svoje obitelji – kazao je kneginečkim osnovnoškolcima direktor tvrtke Čistoća, Davor Skroza.

Na podjeli kartonskih kutija u školi bio je i načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški. On je poručio djeci da se uče i stječu navike razvrstavanja otpada.

-Jako je bitno da se, zbog sve većih količina otpada, učimo razvrstavanju odnosno odvajanju sirovina koje se onda mogu ponovo iskoristiti. Na taj način čuvamo našu prirodu – zaključio je Kaniški.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije