Ispušni ventil: Radno vrijeme ugostitelja u centru ne treba ograničavati

Počevši s 23. ožujkom, na snagu stupa nova odluka Grada Varaždina o ugostiteljskoj djelatnosti. Najviše prijepora izazvala je odluka da ugostiteljski objekti u centru Grada rade do maksimalno 24 sata, a ako ishode dopuštenje Grada, do 2 sata poslije ponoći. No do 2 sata samo unutar objekta, dok je terasi rad dozvoljen samo do ponoći.

Ugostitelji u centru grada predstavljaju jedan od teško riješivih problema grada Varažina. Riječ je o nemogućnosti uspostave zadovoljavajuće turističko-ugostiteljske ponude bez donošenja stanovite razine buke koja smeta stanarima u centru.

>Apel varaždinskih ugostitelja: Nemojte skraćivati radno vrijeme objekata

Što naši građani misle o tome? Već uobičajeno, Radio Sjeverozapad i Varazdinski.hr proveli su anketu koja će biti polazišna točka za emisiju Ispušni ventil na Radiju Sjeverozapad. Vrijeme emitiranja je 10 sati i 15 minuta, danas, 11. ožujka. Emisiju će voditi Lidija Benjak.

Nazovite i podijelite svoje mišljenje s ostatkom Varaždina.

Dražen Loparić

– Nisam iz centra grada, nego s periferije. Smatram da, ako se grad Varaždin želi orijentirati na neki turizam, a to je opcija na kojoj grad Varaždin gradi svoju perspektivu, smatram da vremenska ograničenja nisu ni trebala postojati. Naravno, potrebno je postojati ograničenje buke, ali tu bi veću ulogu trebala igrati policija i više kontrolirati. Mislim da bi upravo policija dovela do smanjenja buke i larme. Sad vi možete otvoriti lokal do 23 sata, a od 22 do 23 će biti takva buka da se to ne može izdržati. Treba postavit neke okvire kulture i ponašanja, ali i puno kontrole.

Dragutin Šebečić

– Mislim da je dovoljno da kafići rade do dva sata, a ne do pet sati ujutro. Problem je u mladima koji u to vrijeme proizvode buku. Što se mene tiče, neka kafići rade i do pet ujutro, ali ne mora se zbog toga galamiti. Živim u centru i nekoliko puta sam zvao policiju, ali od toga ništa.

Janja Breški

– Smatram da je dovoljno da kroz vikend kafići rade do ponoći, no ne vidim zašto za vikend ne bi radili do dva ili do četiri ujutro. Veći klubovi trebali bi svakako duže raditi.

Luka Garić

– Možda bi bilo najbolje da kafići rade do 22 sata, tu ima puno stanova i moglo bi ljudima smetati. Oni koji se žele duže zabavljati mogu to učiniti u diskotekama. Za kafiće možda nema potrebe da rade do ponoći.

Juraj Cvetko

– Meni ne smeta dulje radno vrijeme kafića. Buka mi također ne smeta. Iz Zagreba sam pa sam već navikao na buku. Kako ne izlazim u klubove, drago mi je ako kafići imaju dulje radno vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije