VIDEO Na Dan žena predstavljanje ‘Razglednice različitosti’ u Medinoj škrinji

Povodom Dana žena danas, 8. ožujka, Udruga Izražena priprema prvi događaj kojim će otvoriti svoje djelovanje na varaždinskoj kulturnoj sceni. Riječ je o kazališnom performansu koji počinje u 18 sati ispred Gradske vijećnice u Varaždinu gdje performans započinje, nastavlja se kroz Ulicu Ivana Gundulića, a završava u Ulici Jurja Habdelića.

> Udruga Izražena organizira prvi performans povodom Dana žena, 8. ožujka

Nakon performansa u Medinoj škrinji priprema se Izraženi Party uz slušaonicu ženskih glazbenica (Morana Krpan) i video Anje Strelec i Ive Galović posvećen ženama.

– Snaga je u različitostima, ne u sličnostima – izjavio je Stephen Covey, a upravo ovom mišlju vodile su se Anja Strelec i Iva Galović koje žive i rade u Bruxellesu, centru Europske unije, gradu koji je pojam multikulturalnosti i kozmopolitizma.

Na izradi projekta im se pridružila i fotografkinja Iva Marković.

Radeći na video projektu za Dan žena, svojevrsnoj ‘razglednici različitosti‘ koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote, autorice su pronašle zajednički nazivnik sudionica projekta – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera.

Video je također integralni dio šireg projekta posvećenog multikulturalnosti koji će uskoro biti prezentiran u Belgiji.

Anja Strelec rođena je u Varaždinu. Odmalena se bavi vizualnom umjetnošću te izlaže na raznim individualinim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu radila je u Argentini, Belgiji i Francuskoj kao predavač, koordinatorica i asistentica za europske audiovizualne projekte. Magistrirala je audiovizualnu i filmsku produkciju i režiju na francuskim sveučilištima Paul Valery III u Montpelliere-u te ESAV (Ecole supérieure d’audiovisuel) u Toulouse-u. Trenutno živi u Belgiji gdje radi na različitim audiovizualnim projektima.

Iva Galović odmalena se bavila raznim aspektima umjetnosti, osobito vizualne i glazbene. Paralelno studirajući povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, sudjelovala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radila je na različitim audiovizualnim i kulturnim projektima u Hrvatskoj, Tajlandu, Kini i Belgiji gdje trenutno živi i radi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije