Novomarofska udruga ‘Mladi za mlade’ u Zadru učila o društvenom djelovanju

U zadarskom Impact centru od 26. do 28. veljače trajala je edukacija članova odbora ‘Mladi za mlade’ u sklopu Programa ‘Mladi: snaga zajednice’ kojega kao pilot-program provodi Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj.

Četrdesetero mladih iz pet gradova sudionika u Programu – Koprivnice, Kraljevice, Kutine, Lipika i Novog Marofa – te njihove koordinatorice, pratilo je dvoipoldnevni tečaj nositelj kojega je bila zakladina partnerska Fondacija Mozaik iz BiH. Sličan se program provodi u susjednoj državi već punih osam godina, a do sada je kroz program financirano gotovo 2 tisuće projekata mladih u 32 bosanskohercegovačke općine.

U iznimno poticajnoj i prijateljskoj atmosferi, mladi su od kolega iz Fondacije Mozaik, lokalnih facilitatora i predstavnika BiH općina u kojima se program provodi učili o društvenim inovacijama, društvenom poduzetništvu, tehnologiji raspisivanja natječaja, procjene i praćenja projekata te o filantropiji, empatiji, komunikaciji, timskom radu i radu s ljudima.

Program ‘Mladi: snaga zajednice’ u mnogim je gradovima sudionicima izvrsna podloga i okidač za aktivnije i konkretnije uključivanje mladih ljudi, posebice neformalnih skupina mladih, u rješavanje problema mladih u lokalnim zajednicama kroz osmišljavanje i provođenje projekata kojima je cilj osnaživanje kapaciteta mladih i poboljšanje njihovog života u gradovima iz kojih dolaze.

Očekuje se da odbori mladih u pet gradova sudionika Programa uskoro raspišu natječaje za provedbu projekata za mlade koje će moći prijavljivati isključivo neformalne skupine mladih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije