Putopisno predavanje Maje Klarić u subotu 27. veljače

U caffe baru Long Play u Aninoj ulici u Varaždinu ove subote, 27. veljače, s početkom u 18 sati, održat će se putopisno predavanje Maje Klarić, a ona će ujedno predstaviti tri svoje zbirke putopisne poezije Život u ruksaku, Quinta Pitanga i Nedovršeno stvaranje.

Dvije osnovne teme gostovanja su putovanja i poezija, odnosno način na koji se oni međusobno isprepliću u Majinom dugogodišnjem stvaralaštvu. Kroz priču o raznim putovanjima koja redovno bude velik interes publike, čitateljima suptilno nasti približiti i poeziju kao žanr.

Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije ‘Život u ruksaku’, ‘Quinta Pitanga’ i ‘Nedovršeno stvaranje’.

‘Život u ruksaku’ govori o europskim putovanjima (Portugal, Španjolska, Irska, Francuska i slično), ali i putovanjima općenito – kako i kad krenuti, što nas vuče na putovanja, kako putovati sam.

‘Quinta Pitanga’ govori o Brazilu i otoku Itaparica gdje je Maja provela dva mjeseca na rezidencijalnom programu za književnike gdje je zbirka i nastala.

‘Nedovršeno stvaranje’ zbirka je napisana tijekom putovanja kroz Južnu Ameriku, a koja kroz stihove priča o Peruu, Boliviji, Ekvadoru, Čileu i Argentini. Tijekom gostovanja, zemlje kroz koje je putovala publici predstavlja ispreplićući anegdote i priče s putovanja te čitajući poeziju koja preko stihova prepričava iste te događaje.

U ovo je predavanje moguće ubaciti i osvrt na Camino de Santiago, hodočašće na kojem je bila 2010. godine i o kojem trenutno piše putopis ‘Vrijeme badema’.

Maja Klarić rođena je 1985. godine u Šibeniku. Diplomirala je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće u Hrvatskoj za koje prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu. Također je prevodila za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, Treći program Hrvatskog Radija.

Organizira manifestaciju Šumski pjesnici pored Grožnjana. Objavila je poeziju i kraću prozu u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema.

Dobitnica je UNESCO/Aschberg stipendije za rezidencijalni boravak na otoku Itaparica, Brazil, 2012. te stipendije organizacije MOKS za rezidencijalni boravak u Estoniji (Mooste, Tartu). Objavila je tri zbirke putopisne poezije te niz pojedinačnih tekstova u raznim publikacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije