Kaznena prijava protiv muškarca jer je na blogu pisao o razvodu sa suprugom

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je kaznenu prijavu protiv muškarca (37) kojeg se sumnjiči za kazneno djelo povrede tajnosti postupka.

Okrivljenika se tereti da je od svibnja do srpnja prošle godine na svom internetskom blogu detaljno i opširno opisivao i iznosio tijek postupaka koji se vode pred Sudom i Centrom za socijalnu skrb vezano uz razvod braka i statusa njegovog trogodišnjeg djeteta imenujući svoje dijete i suprugu u konkretnim obiteljskim situacijama koje su predmet utvrđivanja činjenica u spomenutim postupcima.

Ujedno je na svom blogu objavljivao i fotografije svog djeteta iako je znao da je po odredbama Obiteljskog zakona u postupcima u kojima se odlučuje o statusnim stvarima javnost isključena te da za objavljivanje takvih podataka nema dozvolu suda.

Sumnjiči ga se i da je u rujnu prošle godine na svom blogu i web stranici iznosio i opisivao radnje provođenja izvida policijskih službenika povodom kaznene prijave koja je bila podnesena protiv njega, znajući da je po odredbama Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida tajno.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o informatičaru iz okolice Novog Marofa, koji je prošle godine u svom blogu opisivao detalje razvoda od supruge.

Spomenuti je na blogu, uz brojne mučne detalje o svom odnosu sa suprugom i njezinim roditeljima, iznio i niz optužbi na račun djelatnika Centra za socijalnu skrb Novi Marof, Policijske postaje Novi Marof, Općinskog suda u Varaždinu i Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije