FOTO Obilježen 100. dan škole: ‘Da je barem svaki dan u školi ovako kao danas’

>> FOTO Obilježen 100. dan škole: “Da je barem svaki dan u školi ovako kao danas”

U školama diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, danas, 17. veljače, obilježen je 100. dan škole. U varaždinskoj Prvoj osnovnoj školi u razredima koji su sudjelovali u projektu, nastava je održana na zanimljiv i kreativan način, a sve je bilo u znaku broja sto.

Odlučili smo, u suradnji sa zajednicom škola u Europi e-Twinning, sudjelovati u projektu 100. dan škole, po drugi put. Taj se dan obilježava u zemljama diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Iz pojedinih predmeta obrađujemo gradivo predviđeno za taj dan na malo drugačiji način – igrom te tako kod djece potičemo kreativnost – rekla je učiteljica Draženka Kolonić te opisala na koji se način taj dan obilježio u njezinom razredu.

– Na satu matematike smo u grupama rješavali sto zadataka množenja. Na hrvatskom su djeca u sto sekundi na listić pisala što više pridjeva na određeno slovo. Učenici su to stvarno odlično prihvatili. Opušteni su, sretni te nisu ni primjetili koliko toga su danas, kroz igru, naučili.

Svaki je razred pokušao biti što kreativniji prilikom osmišljavanja načina obilježavanja 100. dana škole. Tako je dio učenika 3.a razreda otišao u varaždinski Dom za starije i nemoćne osobe te su korisnicima podijelili sto srca u kojima su bili bomboni.

Osim djece, ganuti su bili i korisnici Doma, a neki su čak zaplakali. Osim poklona proveli su neko vrijeme zajedno u ugodnom razgovoru, postavljajući pitanja koja su ih interesirala. Saznali su tako kako se nekad igralo, što se jelo, a umirovljenici su im udijelili i pokoji savjet.

– Danas je baš drukčije u školi nego inače jer ne idemo u posjet Domu svaki dan. Tamo smo poklonili srca sa bombonima i porukama te im postavljali pitanja. Baš je bilo dobro. Da je barem svaki dan u školi ovako kao danas – rekla je učenica Tia Hranić.

U osam nižih razreda, koliko je sudjelovalo u projektu, na razne je načine obilježen dan. Neki su prikupili sto zdravih recepata, drugi su pak pronašli sto hrvatskih legendi te ih oslikali u isto toliko sličica, dijelili su se zagrljaji, osmišljavali kako bi izgledala novčanica od sto kuna i još mnogo toga.

Sudeći po veselju i entuzijazmu koji je vladao na nastavi za vrijeme obavljanja tih zadataka, čini se kako se djeca uistinu ne bi bunila da se svaki dan obilježava 100. dan škole.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije