VIDEO Plan postoji: 1700 pasa, milijun kuna, godinu dana – čekaju se institucije

Nakon što su zatučena tri psa u romskom naselju u Kuršancu pored Varaždina, ekipa Provjerenog Nove TV ponovno je posjetila Međimurje.

> U romskom naselju u Kuršancu zatučena tri psa, kujica se bori za život

Petak, sedam sati na večer. U veterinarskoj ambulanti u Čakovcu bore se za život kujice koju su pronašli u jarku u romskom naselju.

‘Ona je došla u stanju šoka, pothlađena, sa temperaturom od 35,5 stupnjeva Celzijusa. Totalno dezorijentirana, ošamućena tako da se vjerojatno radi o traumi mozga’, objašnjava veterinar Mario Možanić.

U osam godina koliko radi ovaj posao nije, kaže, vidio ništa slično. Ona je barem preživjela. Takve sreće nisu bila druga tri psa iz naselja.

‘Po riječima mještana, kujica i psi su bili gladni i zatukli su jednu kokoš i to je bio razlog da čovjek poludi i da ih palicama prebije do smrti’, kaže Aleksandra Hampamer iz čakovečkog azila za životinje.

Već dva mjeseca ona i kolege iz azila slobodno ulaze u šest od dvanaest romskih naselja. Otkako je priča objavljena u Provjerenom, uspjeli su spasiti preko dvjesto pasa. Dio ih je udomljen, a dio prebačen u azil. No problema je još puno.

‘Mi u jedno od naselja koje je veliko i za koje imamo informacija da je situacija dosta loša još nismo ni ušli. Riječ je o 1700 pasa, milijun kuna, godina dana. Plan postoji, samo čekamo da se neko od institucija javi i da napokon možemo krenuti u provođenje tog plana’, priča nam Petra Puvača, jedna od volonterki.

Dok volonteri, ali i psi, čekaju da se stvari konačno pomaknu s mrtve točke, problem iz dana u dan raste. Koliko još pasa mora stradati dok se nešto ne promjeni? Više doznajte u videu klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije