Doula Antonela: Imam najljepši posao na svijetu, a majke kažu da ‘nema cijenu’

Pojam doule je još relativno nov i nepoznat široj javnosti. Riječ doula dolazi iz grčkog i doslovno znači: žena koja služi. Odnosi se na educiranu i iskusnu profesionalku koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i netom nakon poroda; ili koja pruža emocionalnu i praktičnu potporu tijekom razdoblja babinja, piše Klinfo.hr.

U zapadnim zemljama pojam doule nije nimalo nepoznat i brojne žene kroz trudnoću i porod imaju svoju doulu, dok se u Hrvatskoj sudjelovanje doula u trudnoći, porodu i nakon njega, tek nedavno počelo korisititi.

Nedavno je u Varaždinu, točnije 1. prosinca 2015., otvoren i prvi doula obrt, naziva ‘Doula Antonela’.

Doula Antonela iza sebe ima preko 50 poroda, brojene održane radionice i tečajeve, a najviše od svega – bezbroj lijepih priča i iskustava mama kojima je pomogla. Antonelinu priču, u kojoj je pojasnila i približila što doule zapravo rade te podijelila svoja iskustva iz najradosnijih prostorija u bolnici – rađaona, pročitajte u tekstu na portalu Klinfo.hr.

Osim toga, Klinfo.hr donosi i priče mama – Marine, Maje, Paule, Petre – koje su iskustvo trudnoće i poroda prošle uz pomoć i podršku doule…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije