Od idućeg ponedjeljka novi režim parkiranja u krugu varaždinske bolnice

Od 15. veljače u krugu Opće bolnice Varaždin vrijedit će novi režim parkiranja kojim će biti onemogućen ulaz u bolnicu većini građana.

Najavio je to sanacijski upravitelj varaždinske bolnice Mladen Smoljanec navodeći da je takvu odluku donio kako bi se poboljšali sigurnosni uvjeti ali i smanjilo zagađenje.

– Kroz bolnički krug sada dnevno prolazi prosječno više od 1700 vozila. To je više od gotovo svih parkirališta u Gradu Varaždinu zajedno i to bolnički krug više ne može podnijeti. Uslijed tolike količine vozila pojavili su se i konkretni problemi koje na ovaj način pokušavamo riješiti. Konkretno, kolima hitne pomoći i vatrogasaca te vozilima dostave onemogućen je prilaz odjelima, uništavaju se sve zelene površine, a zagušenost ispušnim plinovima i bukom u krugu bolnice je totalno neprimjerena za bolničke uvjete – poručio je.

Novim režimom parkiranja, koji stupa na snagu 15. veljače, parkiranje u krugu bolnice bit će moguće samo za 300 vozila odjednom, odnosno bit će postavljene rampe i svjetlosna signalizacija koji će onemogućavati ulaz vozilima kad sustav registrira da je u krug bolnice ušlo 300 vozila.

To praktički znači da će običnim građanima dnevno na raspolaganju biti tek od 10 do 20 parkirnih mjesta jer će većinu parkirnih mjesta zauzimati oko 250 zaposlenika bolnice kojima će biti dodijeljene magnetne kartice, s kojima će moći nesmetano prolaziti kroz rampe, a jedan dio parkirnih mjesta zauzet će i izvođači radova koji izvode infrastrukturne radove u bolnici.

Na ulazu u bolnicu će biti postavljena oznaka, koja će o broju slobodnih mjesta obavještavati građane, kako se na ulazu ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Nadalje će na rotoru kod bolnice i kod suda u ulici Braće Radić, također biti postavljene oznake o broju slobodnih mjesta na pojedinim parkiralištima u okolici bolnice, tako da se vozači mogu na vrijeme informirati i izbjeći gužve.

Isto tako, prvi sat parkiranja više neće biti besplatan i parkiranje u krugu bolnice naplaćivat će se odmah od prvog sata 5 kuna po satu.

– Ovo je privremeno rješenje. Trajno rješenje je izgradnja garaže. Idejni projekt je gotov i čekamo ministarstvo da se kompletira da možemo krenuti u raspisivanje natječaja i realizaciju tog projekta. Do tada, molim pacijente za razumijevanje i upućujem ih da koriste parkrirališta koja se nalaze oko varaždinske bolnice – zaključio je Smoljanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije