FOTO Fašnik u Domu za starije i nemoćne osobe: Najvažnije je dobro se zabaviti!

Fašničko je vrijeme, stoga su korisnici u varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe organizirali pravu karnevalsku feštu. Maske, ples i pjesma zavladali su Domom ovog četvrtka, 4. veljače.

– Korisnici su uz moju malu pomoć sami organizirali Fašničku zabavu. Priprema je trajala nekoliko mjeseci. Kostimi su naši, dok nam je neke, po prvi puta ustupio i HNK u Varaždinu, na čemu im zahvaljujemo. Ovo nije prvi puta da se ovdje obilježava Fašnik, organiziramo to to već godinama. Korisnici se maskiraju, imamo prigodan program i odabir najboljih maski. Naglasak je na tome da se svi što više druže, da budu zajedno, vedri i veseli. Trudimo se da budu aktivni, da im slobodno vrijeme nije ‘prazno’, već ispunjeno nekom aktivnošću da što manje misle na godine i bolest – rekla je Vesna Pravica, koja u Domu radi s korisnicima kao radna terapeutkinja.

Ove je godine dvadesetak maškara prošetalo Domom, kojim se orila pjesma, glazba, ples i smijeh.

Tako se, prema ocjenama žirija, najbolje zamaskirala Pavlović Štefica, koja je postala Španjolka. Drugo mjesto pripalo je Bencek Milici, koja je bila ‘ciganica’, dok su na trećem mjestu bili mladenci Đurek i Tanja, točnije, Juraj Pažić i Tatjana Žegarac.

– Jako sam sretna što sam pobijedila. Iako sam u Domu pet godina, ovo mi je prvi puta da sam se zamaskirala i evo, odmah sam pobijedila! Jako volim Španjolke pa sam se u to maskirala – rekla je pobjednica Štefica Pavlović te zaključila kako je najvažnije dobro se zabaviti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije