Donacijom PBZ grupe varaždinska bolnica kupila novi uređaj za Odjel pedijatrije

Varaždinskoj Općoj bolnici danas, 14. siječnja, uručena je donacija PBZ grupe u iznosu od 298.999,75 kuna, koju navedena grupa donira u sklopu svog projekta ‘Činim dobro svaki dan’. Tim je iznosom kupljen EEG uređaj za Odjel pedijatrije.

– Uistinu zahvaljujem donaciji koja će uvelike pomoći praćenju neurorizične djece koje ima 10 do 15 posto. To su djeca s nekim faktorima rizika koji su djelovali za vrijeme trudnoće ili nakon poroda. Njih je jako važno početi pratiti što ranije kako bi trajne posljedice bile što manje – rekla je voditeljica Odjela za pedijatriju Nataša Mesarić Antoničić, dr.med.

Zadovljstvo nije skrivao ni Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj OB Varaždin.

– Ova donacija jako puno znači za nas s obzirom da u ovom trenutku varaždinska bolnica nije u financijskoj mogućnosti nabaviti ovakav uređaj. Tim donacijama ostvaruje se takozvani ‘nad-standard’ bolnica koji nije moguće ostvariti financiranjem iz državne blagajne.

Projektom ‘Činim dobro svaki dan’, u proteklih šest godina, PBZ grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj: ‘Praćenje djece s neurorizicima‘ Ministarstva zdravlja te ‘Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi’ Ministarstva socijalne politike i mladih na način da za svaku transakciju koja je napravljena American Express karticom sa srcem donira po jednu kunu za ova dva projekta, u omjeru 50:50.

– Akcija funkcionira na način da putem naše American Express kartice sa srcem prikupljamo iznose koji se kasnije doniraju u ovakve svrhe. Surađujemo s Ministarstvom zdravlja koje određuje prioritetne bolnice. Nastojimo biti prisutni u svim krajevima Hrvatske, a ovo je prva donacija varaždinskoj bolnici u sklopu ovog projekta – istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

PBZ grupa je prošle godine prikupila više od šest milijuna kuna te je ukupno realizirala 23 donacije, uključujući 19 donacija bolnica diljem zemlje za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i četiri donacije ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

Opća bolnica Varaždin uključena je u projekt ‘Praćenje djece s neurorizicima’ te je ovo devetnaesta donacija nekoj od bolnica uključenih u ovoj projekt s ciljem unapređivanja kvalitete liječenja djece s neurorizicima u Hrvatskoj.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima Nataša Zorić, pomoćnica ministra zdravlja, Dunja Skoko-Poljak, dr.med. Voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja, Alen Kišić, zamjenik varaždiskog župana, gradonačelnik Goran Habuš, Mladen Smoljanec sanacijski upravitelj OB Varaždin, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i brojni drugi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije