Planinarski klub Ivanec s planinarima iz cijele Hrvatske na ‘Horvatovom pohodu’

Planinarski klub Ivanec je organizirao društveni izlet u Sesvete gdje se priključio 14. zimskom planinarskom pohodu u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Lipa Sesvete pod nazivom Horvatov pohod, javlja eivanec.com.

Početak pohoda bio je u 8 sati i 30 minuta ispred spomenika Hrvatskim braniteljima u Sesvetama, a trasa pješačkog puta je markirana planinarska staza na relaciji Sesvete – Dobrodol – Jalšovec – Frčkovec – Planinarski dom na Lipi, nadmorske visine 700 metara.

Pohod je trajao je oko 4,5 sata, a sudjelovalo je više od sto planinara iz mnogobrojnih Planinarskih društava i klubova iz raznih dijelova Hrvatske.

Na početku pohoda prolazi se šumom uz blagi uspon, središnji dio je hodanje kroz sela sesvetskog podsljemenskog područja, dok je završni dio klasičan, malo strmiji planinarski uspon od oko 60 minuta hoda, do Planinarskog doma na Lipi.

Nakon dolaska u Planinarski dom na Lipi uslijedio je zajednički ručak i planinarsko druženje. Iz planinarskog doma na Lipi pješačilo se natrag do Planine donje u trajanju oko 45 minuta odakle se autobusom krenulo kući.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije