FOTO Klinci i starci na ‘Starcu’: Svaki dan smo tu, jer ne nadamo se dugoj zimi

>> Varaždinska snježna razglednica (Utorak, 5.1.2016.)

Nakon dugo vremena u Varaždinu dočekani snijeg djecu i njihove roditelje ‘prikovao’ je za Stari grad. U našoj današnjoj zimskoj šetnji Varaždinom zatekli smo mnoštvo kako se spušta niz bedeme oko najprepoznatljivijeg motiva grada.

– Snijeg je danas još bolji nego prijašnjih dana. Nakon što su napravljene staze, malo je promrznuo pa sad jurimo brže nego jučer – objasnio nam je jedan od tata koji je s dvoje mališana uživao u snježnim radostima.

Otkrio nam je i da je s djecom svaki dan na Starome gradu, jer ne nadaju se previše dugoj i hladnoj zimi. Svi bi, naravno, voljeli da bude drugačije, ali zasad im prognoza vremena ne ide previše u prilog.

Na nekim mjestima snijeg je već toliko ‘poderan’ da iz njega vire buseni trave. Bedemi su ‘oglodani’ do kraja. A vrste sanjki i ‘sanjki’ koje se koriste za spuštanje niz brijeg zaista je nevjerojatan. Osim onih klasičnih, tu su i željezne bob-sanjke s volanom, neki se spuštaju na onim plastičnim ‘podguznim podmetalima’, dok je prijašnjih dana niz padine letjela i jedna crna kamionska guma…

U cijelom gradu zimski motivi daju posebnu čar varaždinskim ljepotama. Bacite pogled na detalje koje smo zabilježili tijekom današnjeg zimskog španciranja…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije