Više od 160 planinara i rekreativaca na 4. noćnom usponu na Ivanščicu

Kako je zima ove godine dosad bila izrazito blaga postajala je bojazan da će ovo biti prvi uspon bez snijega, no sat pred početak počele su padati prve pahulje u Ivancu tako da je uspon ponovno bio pravi zimski, piše Eivanec.

Na startu u Prigorcu okupio se veliki broj planinara iz HPD Ivančica Ivanec te mnogo planinara iz planinarskih Društava: HPD Međimurje, PD Bundek, PD Prelog, HPD MIV, PD Ravna Gora, PK Ivanec, SU Kraševski zviri, DŠR Lančić – Knapić, HPD Gradina Konjščina i PDS Velebit.

Na vrhu se upisalo ukupno 140 planinara, no pretpostavka je da ih je bilo bar 160, ako ne i više.

Noćni pohod

Uspon je započeo u 17 sati na parkiralištu Repikovec te se dalje išlo preko ‘Pionira’ do Planinarskog doma ‘Pasarićeva kuća’ na vrhu Ivančice.

Prvi su planinari uspon savladali za nešto više od jednog sata dok je zadnja grupa stigla oko 19 sati. HPD ‘Ivančica’ na stazi je imalo 5 vodiča i još desetak ljudi koji su sudjelovali u organizaciji.

U domu je uslijedilo planinarsko druženje i zabava. Veći dio planinara vratio se još istu večer natrag na početnu točku, dio je prenoćio u domu (što je za sudionike pohoda bilo besplatno), a dio se spustio nakon noćenja u Belecgrad na planinarsko druženje koje je organiziralo tamošnje Društvo.

5. noćni uspon na Ivanščicu održat će se 7. siječnja 2017. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije