DHMZ: Idućih će dana padati snijeg

Podulji, višetjedni niz suhog, relativno sunčanog i za zimu temperaturno netipično ugodnijeg vremena ostavljamo iza sebe jer već danas slijedi pet-šest oblačnih, vjetrovitih i hladnijih dana s povećom količinom oborina.

Negdje će one početi padati već sutra prijepodne, no u drugom dijelu dana i tijekom noći gotovo da neće biti dijela Hrvatske koji će ostati suh. Dok će u predjelima uz more početi padati kiša, ostatku zemlje stiže snijeg, i to obilniji.

Jutro u unutrašnjosti započelo je s umjereno do pretežno oblačnim te ponegdje i maglovitim vremenom.

U gorskim predjelima od sredine dana stiže snijeg i lokalno moguća kiša, koja će se smrzavati u dodiru s tlom, a onda se do večeri snijeg očekuje i u ostalim kopnenim područjima. Obilnijeg snijega bit će osobito u gorskoj Hrvatskoj.

I dok bi kiše na Jadranu moglo biti sve do četvrtka, u unutrašnjosti, a osobito u gorskim predjelima, snijeg bi mogao padati četiri dana zaredom, sve do utorka, pa i srijede. To znači da će se ponegdje snježni pokrivač moći mjeriti u desecima centimetara. Dakako prema prognozi DHMZ-a snijeg neće zaobići ni varaždinski kraj.

(Izvor: DHMZ)

Što se pak temperature tiče, prognoze kažu da bi najniža jutarnja mogla biti u ponedjeljak kada bi se u Gorskom kotaru mogla spustiti na -11 Celzijevih stupnjeva, dok bi u unutrašnjosti dnevni maksimumi dosezali od -1 do 4 stupnja.

Ipak, unatoč hladnijem prvom tjednu, prilično je vjerojatno da će srednja siječanjska temperatura zraka biti barem oko prosječne, većinom čak i viša od nje. Zato pripremite lopate i svoje limene ljubimce!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije