Lepoglava: Komunalni redari pozvali na uklanjanje snijega s krovova

Komunalno redarstvo Grada Lepoglave pozvalo je vlasnike odnosno korisnike stambenih, poslovnih te drugih zgrada i objekata na pridržavanje mjera propisanih Odlukom o komunalnom redu Grada Lepoglave prema kojoj su sa zgrada i objekata koji se nalaze neposredno uz javnu prometnu površinu, a čija krovišta su kosinom postavljena prema toj površini, dužni osigurati uklanjanje snijega i leda s takvih krovova i to u slučajevima kada postoji opasnost odrona i ugrožavanja sigurnosti prolaza i prometa.

Odluka nalaže i da, bez odgode, na svakom kraju građevine postave letve i slično, dužine tri do četiri metra, s vidljivim i čitkim znakom upozorenja ‘Opasnost od odrona snijega i leda’. Nije dozvoljeno uklanjanje takvih prepreka i upozorenje dok traje opasnost te njihovo oštećivanje i premještanje.

Vlasnici vozila se upozoravaju da za vrijeme radova zimske službe maknu vozila s prometnog dijela prometnica kako bi se omogućio nesmetan prolaz vozilima zimske službe, te vozilima hitne, vatrogasne i komunalne službe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije