Ivanečka kvaliteta: Projekt SMUN pripremit će učenike za tržište rada

Priliku dokazivanja svog kvalitetnog rada Srednja škola Ivanec je dobila provedbom projekta financiranog sredstvima Europske unije pod nazivom ‘Suvremene metode u nastavi’ (SMUN). Projekt se u Srednjoj školi Ivanec počeo provoditi 15. svibnja ove godine, a trajat će sve do 15. svibnja 2016. Srednja škola Ivanec je nositelj projekta, dok na projektu sudjeluje i Ekonomska škola Šibenik kao partner na projektu.

Projekt SMUN provodi se u sklopu Operativnog programa ‘Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.’ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je financiran s 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava u 100 postotnom iznosu.

Projektom se želi osuvremeniti nastava za smjer ekonomist kako bi se na kvalitetan način odgovorilo na suvremene zahtjeve tržišta rada. Provedbom projekta će se modernizirati kurikulumi za ekonomiste u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i skupovima ishoda učenja što će u konačnici donijeti veća praktična znanja kod učenika te razvoj njihovih kompetencija koja od njih očekuju poslodavci.

Učenje za tržište rada

Glavna nastavna sredstva na projektu će biti nova računala, dok će se podučavanje i učenje u velikom obujmu odvijati putem informacijsko – komunikacijskog portala i računovodstvenog softvera koji će biti posebno napravljeni samo za potrebe Srednje škole Ivanec i Ekonomske škole Šibenik za učenike smjera ekonomist.

Portal i softver su prilagođeni potrebama tržišta rada i usklađeni sa znanjima i vještinama koje traže današnji poslodavci. Ivanečka srednja škola je prva strukovna škola u Hrvatskoj koja svoje kurikulume prilagođava Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i skupovima ishoda učenja.

– Navedenom prilagodbom učenik se stavlja u centar nastavnog procesa te se traži njegova aktivna uloga. S ciljem usavršavanja u školi je održana edukacija putem koje su nastavnici osposobljeni za korištenje IKT portala – istaknula je Andrijana Rožman, voditeljica projekta.

Novi alati

IKT portal je nastavni alat koji se bazira na suvremenim portalima koje koriste renomirane obrazovne institucije diljem svijeta, ali je u potpunosti prilagođen potrebama Srednje škole Ivanec i Ekonomske škole Šibenik. Portal ima svoj temelj u popularnim društvenim mrežama te na taj način omogućava redovitu komunikaciju i interakciju između učenika i nastavnika.

U sadržajnom smislu nudi mnoge funkcije od kojih možemo izdvojiti izradu i pisanje testova znanja, izradu popularnih kvizova znanja, pregled audio – vizualnih sadržaja, rješavanje anketa, razmjenu nastavnih sadržaja i slično.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije