Radionice: Osnovci učili o vrijednosti promicanja i poštivanja ljudskih prava

U periodu od 25. studenog do 14. prosinca Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof završilo je s provedbom 3. edukativne radionice iz programa ‘ABECEDA HUMANOSTI, UČIM I DJELUJEM’, pod nazivom ‘Ljudska prava i prava djece’, kojom su
obilježena i dva važna datuma – Međunarodni dan djeteta (koji se obilježava 20. studenoga) i Dan ljudskih prava (10. prosinca).

Radionica namijenjena sedmim razredima osnovnih škola obuhvatila je 265 učenika u 16 razrednih odjela i 9 osnovnih škola (Novi Marof, Remetinec, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko).

Upoznavanjem s Deklaracijom o pravima ljudi i Konvencijom o pravima djece uz naglasak na primjerima iz stvarnog života (rasizam, siromaštvo u zemljama trećeg svijeta, nedostupnost obrazovanja za sve, nezaposlenost, kršenje radnih prava, zadiranje u privatnost, ratovi, teroristički napadi) učenici su naučili prepoznati svoja prava i prava drugih ljudi, te shvatili važnost i vrijednost njihovog promicanja i poštivanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije