FOTO Događanjima puna nedjelja izvukla Varaždince iz udobnosti njihovih domova

U adventsko vrijeme, kao da se cijeli grad budi iz zimskog sna. Dokaz tome su brojna održana događanja u Varaždinu ove nedjelje. Brojni su iskoristili priliku i posjetili neka od događanja u gradu izvevši u šetnje bolje polovice ili si priuštili obiteljsko druženje pod božićnim dekoracijama diljem gradskih ulica i trgova.

Osim zabavnih i sportskih događanja, danas je u varaždinsku katedralu stiglo Betlehemsko svjetlo i održana je sveta misa te paljenje fenjera, kojima će Betlehemsko svjetlo idućih dana biti preneseno u župe Varaždinske biskupije, a događaju su nazočili uz okupljene građane i donositelji – izviđači iz Varaždina, Čakovca, Orehovice, katolički skauti iz Varaždina te izviđači iz Ludbrega. Katedrala je danas bila premala za sve koji su htjeli ući unutra i biti dio svečanosti.

Za ljubitelje nogometa, u Areni se od danas održava Zimsko prvenstvo Varaždina, a već prvog dana posjetitelji su mogli uživati u majstorijama čak 30 ekipa. Svi koji nisu stigli pogledati mali nogomet, imat će još prilika, obzirom da se finale igra na blagdan Svetih tri kralja.

Posebno je atraktivno Varaždincima i klizalište na Kapucinskom trgu, gdje vlada velika gužva. Nije ni čudo, obzirom da je ove godine još veće i bolje nego prethodnih godina, a iz viđenoga možemo zaključiti da klizati vole mladi i stari. Iako vole klizati, da nije jednostavno, osjetili su mnogi na vlastitoj koži.

Iako je ova nedjelja posebno bogata događanjima, mnogi su odlučili samo prošetati do grada na kuhano vino i ostale tople napitke, a često su se zaustavljali ispred kućica čije božićne dekoracije mame poglede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije