Ciklus predavanja Ivana Hajduka o miroljubivoj zemljoradnji od 10. prosinca

U suradnji sa udrugom Duga iz Čakovca te Centrom za mlade Grada Varaždina, varaždinska udruga Gredica organizira ciklus predavanja pod nazivom ‘Čovjek – biljka – hrana: ka miroljubivoj zemljoradnji’.

Predavanja će održati Ivan Hajduk, poznat široj javnosti kao zagovaratelj i praktičar organske, ekološke i biodinamičke poljoprivrede te, u novije vrijeme, takozvane miroljubive zemljoradnje.

Prvo predavanje iz ciklusa održat će se u četvrtak, 10. prosinca s početkom u 18 sati u prostorijama Centra za mlade Grada Varaždina.

Hajduk je dugogodišnji član Udruge za biološko-dinamičku poljoprivredu Ajda iz Slovenije, putem koje zagovara upotrebu Mjesečevog sjetvenog kalendara. Zajedno sa Zlatom Nanić jedan je od suosnivača Udruge za ekološku poljoprivredu Živa zemlja, prvu takve vrste u Hrvatskoj, u okviru koje je održao i stotinjak radionica iz biološko-dinamičke poljoprivrede. Polaznici tih radionica osnivaju kasnije vlastite udruge, udrugu Duga u Čakovcu (kasnije i Duga-plus) te udrugu Arka u Varaždinu.

Osim podučavanjem, bavi se praktičnom primjenom načela organsko-ekološke poljoprivrede te je sa svojim proizvodima sudjelovao na mnogim poljoprivrednim sajmovima i time također pridonio širenju svijesti o važnosti ekološke poljoprivrede. Zanima ga duhovnost i s tog stanovišta predaje o temama iz naslova, zalažući se za, kako kaže, jedinu održivu poljoprivredu budućnosti – miroljubivu zemljoradnju.

Predavanja su besplatna za sve zainteresirane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije