U akciji darivanja krvi u Ivancu prikupljeno 79 doza krvi

Vrlo dobra akcija doborovoljnog darivanja krvi održana je u utorak, 1. prosinca, u Ivancu. Gradsko društvo ‘Crvenog križa’ je u suradnji sa ivanečkim gradskim aktivom organiziralo akciju za muškarce darivatelje krvi, kojoj se odazvalo 79 darivatelja, i baš svi donirali su krv, piše e-Ivanec.

Tako je i prikupljeno 79 doza krvi, koje će se koristiti kod liječenja bolesnika u medicinskim ustanovama na županijskom području. Prema broju darivanja krvi do sada istaknuli su se Ivan Čiček iz Ivanca koji je krv darovao 104. puta, Franci Pintarić iz Ivanca krv je darovao 121. puta, a apsolutni rekrorder akcije bio je Stjepan Kukec iz Donje Voće, koji je jučer krv darovao čak 129. puta.

Nakon akcije uobičajeno je za sve darivatelje bio organiziran i zahvalni obrok te tijekom akcije besplatno parkiranje.

Sljedeću akciju Gradsko društvo Crvenog križa iz Ivanca na svom području najavljuje već za tjedan dana, u utorak, 8. prosinca, kada će, na posljednjoj ovogodišnjoj akciji u organizaciji ivanečkog crvenog križa, krv moći u prostorima Restorana Ivančica u Lepoglavi, u vremenu od 9 do 12 sati darivati djelatnici lepoglavske Kaznionice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije