Lepoglava slavi Dan grada uz izložbe, predavanja, sportske susrete, predstave…

Šestodnevnim programom, od 4. do 10. prosinca, u Lepoglavi će biti obilježen Dan grada. Proslava započinje u petak, 4. prosinca, sportskim natjecanjem učenika, kićenjem bora kod Poslovnog centra u Lepoglavi te kazališnom predstavom za djecu koja će se od 18 sati održati u sportskoj dvorani lepoglavske škole.

U subotu, 5. studenog u 8 će sati u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi biti otvorena izložba malih životinja koja će se moći tijekom subote i nedjelje. U večernjim satima, točnije od 18 sati, u sportskoj će se dvorani održati 7. festival zabavne glazbe.

Nedjeljni program započinje u 9 sati otkrivanjem spomen obilježja bojniku Dragutinu Naglašu u parku kod pošte, nastavlja se u 14 sati sportskim druženjem u kuglani, dok će u 18 sati KUD Lepoglavski pušlek u Domu kulture nizom predstava obilježiti 10 godina postojanja KUD-a.

Izložba ‘Cvijet za ljepši grad‘, koja se tradicionalno održava povodom proslave Dana grada, ove će godine biti otvorena u ponedjeljak, u 18 sati, u pavlinskom samostanu. Također u pavlinskom samostanu, sat vremena kasnije, bit će otvorena izložba jaslica vlč. Milana Juranića.

Na sam Dan grada, 8. prosinca, gradski će čelnici posjetiti Dječji vrtić Lepoglavu. U čitaonici Gradske knjižnice, u 9 sati, bit će upriličena ‘Izložba priča’. U 10 sati, kod centralnog križa u Lepoglavi bit će položeni vijenci za poginule branitelje, a u 11 će sati varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak povodom blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u lepoglavskoj crkvi, predvoditi misno slavlje. U 17 će sati, u Domu kulture, biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave.

U četvrtak , 10. prosinca, u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca održat će se predavanje na temu samoiscjeljenja.

Program:

U petak, 4. prosinca, u 8,30 sati održava se sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Malešnica iz Zagreba, Đurmanca, Kidrićeva, Podlehnika, Videma, Cirkulana, Bednje, Kamenice, Višnjice i Lepoglave u nogometu (djevojčice) u Osnovnoj školi Ante Starčevića Lepoglava. U 10 sati, djeca iz OŠ Ante Starčevića i Dječjeg vrtića Lepoglava okitit će bor u Poslovnom centru Lepoglava, dok u 18 sati počinje kazališna predstava za djecu ‘Miševi i mačke naglavačke‘ u režiji HNK Varaždin, biti će održana u sportskoj dvorani škole.

Subota, 5. prosinca, donosi od 8 sati otvaranje izložbe malih životinja u Osnovnoj školi Ante Starčevića Lepoglava, dok će u 18 sati započeti 7. festival zabavne glazbe – Lepoglava 2015. u sportskoj dvorani škole.

Izložba malih životinja moći će se razgledati i u nedjelju, 6. prosinca od 8 do 14 sati, u 9 sati će biti održano otkrivanje spomenika poginulom branitelju Dragutinu Naglašu u parku na Trgu I. hrvatskog sveučilišta 5, a od 14 do 17 sati predviđeno je nedjeljno druženje uz sport u Kuglani. Od 18 sati, svi ljubitelji kulture doći će na svoje jer se u Domu kulture održava predstava Kulturno-umjetničkog društva ‘PUŠLEK‘ povodom obilježavanja 10. godišnjice postojanja društva.

Ponedjeljak, 7. prosinca, predviđen je za otvaranje izložbe fotografija ‘Cvijet za ljepši grad‘ u Pavlinskom samostanu, dok se u 19 sati otvara još jedna izložba. Riječ je o izložbi jaslica vlč. Milana Juranića, također u Pavlinskom samostanu.

Utorak, 8. prosinca, donosi posjet Dječjem vrtiću Lepoglava u 8 sati, dok će u 9 sati biti održana ‘Izložba pričaKarmele Špoljarić i Ane Pojatina čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava, a sat vremena kasnije održat će se polaganje vijenaca za poginule branitelje u Domovinskom ratu kod centralnog križa na groblju, nakon koje će u 11 satu uslijediti Koncelebrirana sv. Misa – predvodi je biskup Varaždinske biskupije msgr. Josip Mrzljak u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Posljednje događanje tog dana održat će se u Domu kulture u 17 sati, za kad je predviđena svečana sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave.

U četvrtak, 10. prosinca, ujedno i posljednjeg dana obilježavanja Dana grada Lepoglave, u 18 sati održava se predavanje Kristijana Kolege na temu samoiscjeljenja u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije