Raskrižje kod policije: Postavit će se zaštitna ograda i ‘ležeći policajac’

Na raskrižju Cesarčeve, Preradovićeve i Kolodvorske ulice u Varaždinu od 26. studenoga traju radovi na prometnom uređenju tog dijela.

– Zadnjih deset godina na ovom je zavoju bilo oko trideset prometnih nesreća. Brzine koje automobilu postižu na ovom dijelu su velike i često dolazi do izlijetanja s ceste u obližnje kuće što je veoma opasno. PU varaždinska je, zajedno s Gradom, dala inicijativu da se na tom mjestu napravi progresivniji način prometa jer želimo smanjiti broj prometnih nesreća. Dakle, glavni cilj projekata je prevencija jer želimo spriječiti stradavnje sudionika u prometu – rekao je Darko Jurčec, načelnik PU varaždinske.

– Zadnjih nekoliko mjeseci dosta je radova pokrenuto, a ovo je odličan primjer suradnje s PU varaždinskom. Ovim projektom ćemo postići trostruku zaštitu: ljudi, vozila i imovine. Dosadašnje rješenje sa zelenim otokom, koje više nema svrhu, ostavština je prijašnje regulacije prometa, kada je Kolodvorska ulica bila dvosmjerna. Novim asfaltom i ‘ležećim policajcem’ ovaj će dio grada dobiti novu vizuru – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

U sklopu radova ukinut će se dosadašnji zeleni otok, postavit će se novi rubnjaci, asfaltirati će se prometnica te će se postaviti elastična zaštitna ograda uz desni rub prometnice.

U svrhu smirenja prometa, u Ulici Augusta Cesarca, prije ulaska u oštri lijevi zavoj, na mjestu postojećeg pješačkog prijelaza od Stepinčeve prema Aninoj, urediti će se uzdignuta ploha sa pješačkim prijelazom.

Izvođač radova je COLAS Hrvatska d.d., planirani završetak je 15. prosinca, a Grad Varaždin će izdvojiti 317.057 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije