Lepoglavske odbojkašice: ‘Intenzivno radimo na sportskom i društvenom planu’

Odbojkašice Lepoglave u trećoj su utakmici odigranoj na domaćem terenu ostvarile prvu domaću pobjedu. S 3:1 su savladale gošće iz Vinice. Bila je to utakmica 6. kola 3. međužupanijske odbojkaške lige za žene.

Prvi je set pripao domaćim odbojkašica, da bi u drugom setu Viničanke izjednačile rezultat. No, Lepoglavčanke su izjednačenoj igri uspjele dobiti sljedeća dva seta za konačnih 3:1 i prvu domaću prvenstvenu pobjedu, piše Lepoglava.net.

– U izjednačenoj igri na našoj je strani bilo više strpljenja i servis koji je i na kraju prosudio. Nisam puno rotirao sastav da ne remetim tempo u igri tako da su neke igračice ostale uskraćene za ulazak u igru, no dobit će priliku u susretima koji slijede – prokomentirao je utakmicu domaći trener Marko Vrtar.

Utakmica neće biti zapamćena samo po prvoj domaćoj pobjedi već po poruci koju su odbojkašice prije utakmice uputile javnosti, a riječ je o pozivu da se zaustavi nasilje nad ženama.

Naime, odbojkašice su se uključile u kampanju ‘STOP – zaustavimo nasilje nad ženama’ te su prije početka utakmice iznijele transparent s porukom da se to nasilje zaustavi.

Poruku su javnosti prenijele i putem videa.

– Na treninzima intenzivno radimo na sportskom, ali i na društvenom planu. Razgovaramo, ne samo o taktici i igri, nego i o problemima u društvu te provodimo aktivnosti kako bi te probleme umanjili ili skrenuli pozornost na njih. Dokaz tome je i ova akcija kojom su cure dale svoj doprinos i skrenule pozornost na problem nasilja nad ženama. Svima u klubu cilj je da cure, uz igranja odbojke, razvijaju i na socijalno – društvenom planu. A da to uspijevamo cure su dosadašnjim radom i aktivnostima pokazale. Zato pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu na treninge i budu uz nas – poručio je voditelj Odbojkaške sekcije Lepoglava Mario Varović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije