Radionica Marina Kereše o zvuku i svojstvima zvuka 19. studenoga, upad besplatan

Centar za mlade grada Varaždina – VAKUUM u suradnji s Marinom Kerešom priprema cijeli ciklus radionica na temu zvuka. Prva radionica naziva ‘Uvodna radionica o zvuku i njegovim svojstvima’ održat će se u četvrtak, 19. studenoga, u 17 sati u prostorima Centra za mlade.

Kako najavljuju, radionice će biti bez dosadnih predavanja i filozofije – sasvim praktične i korisne za sve žrtve vaših glazbenih pokušaja i snova o karijeri izgrađenoj na mukotrpnom radu i znojnim probama.

Marin će okupljenima objasniti što je to zvuk, kako on nastaje, kako spriječiti zvuk/buku da ne smeta susjedima, razliku između tona i šuma, a govorit će i o fizikalnim svojstvima zvuka (val, kretanje kroz medij, refleksija). Također, osvrnut će se na to što je frekvencija tona i kako mjerimo glasnoću zvuka te naučiti okupljene što je apsorpcija, a što difuzija.

Biti će riječi o praktičnom korištenju materijala za izolaciju od buke, što sve ljudsko uho čuje te objasniti kakav je utjecaj glasnog slušanja na zdravlje. Okupljeni će naučiti i primjeniti znanja o akustici u glazbi. Neki od temeljnih pojmova koji će biti rasčlanjeni su: Hz, kHz, dB, dBu, dBspl i zašto nam trebaju.

Ako ste glazbenik/ca, želite to postati, ili ste se jednostavno našli u prilici ili potrebi da se riješite neželjenih zvukova zbog gunđanja susjeda, svakako se pridružite na radionici!

Radionica je besplatna za sve sudionike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije